Dark

Anwar on sexual assault claim: Politics at its worst

The Star
Subscribe
Views 44 404
85% 380 64

PKR president Datuk Seri Anwar Ibrahim said allegations that he attempted to sexually assault his former staff, Muhammed Yusoff Rawther, was politics at its worst.
Speaking to the press at the Parliament lobby on Thursday, Anwar said his private secretary Shukri Saad has lodged a police report while his lawyer Ramkarpal Singh would be sending a letter of demand to Yusoff.

Published on

 

Dec 4, 2019

Share:

Link:

Download:

Loading link...

Add to:

My playlist
Watch later
Comments 66
Golden Chersonese Archives
Rakyat mahu pengkhianat nifaq sepeti Yusuf Rawther ni dihukum gantung sampai mati. Cukup lah dengan permainan politik kotor seperti ni lagi... Rakyat tahu siapa di belakang politik kotor ni....
mat rock
mat rock Year ago
Yg ni xtahu la fitnah atau apa. Kes lama dah terbukti air mani anwar ada dalam jubor saiful. Org suruh sumpah laknat dia takut. Banduan peliwat xmgkin dipadam sejarah lama. Bekas banduan..
Mohamad Nor Mat Ghani
X habis2 dgn fitnah... X serik2 puak pemfitnah. X ingat dosa.
ReformMsia
ReformMsia Year ago
Very easy because journalists pun dah muak dh org2 yg nk jatuhkn dsai ni xde idea lain ka ?
Dean Pro911
Dean Pro911 Year ago
Rakyat malaysia dah tau...ini semua rancangan atuk...
Nurul Atikah Mohd Khairi
Ada ubi ada batas.. Ari tu kamu target azmin... Skrg kena batang idung..
KT Ng
KT Ng Year ago
Kenapa-lah dengan ahli2 politik negara ni? Tak hapis2 dengan taktik kotor "sex". Tak ada taktik lain atau baru untuk menjatuhkan pihak lawan ke? Saya ingat kebanyakan rakyat Malaysia sudah muak dengan cerita2 begini... Baik kita lantik wanita2 yang lebih berkaliber dan matang jadi M01. Jantan2 yang asyik gila2 kan perkara "sex" tu tinggal kat rumah buat anak dan jaga anak mereka Saja.
syko positive
syko positive Year ago
Always look down when he speaks.. only a little eye contact with press when speaking..
MdAnr MdAdn
MdAnr MdAdn Year ago
Mana jam omega
cuti santai
cuti santai Year ago
Keh3..... Ginila bg non... Kes dulu xnak buka balikke... Kata konspirasi bagai... Buka kes balik... Clear your name by court...
Meg Meg
Meg Meg Year ago
X de modal lain ke?..balik2 serangan seksual...nampak sgt menipu
Shaffudin Yazid
Xde beza pkr or umno..sama2 dalam kategori politik kotor, rasuah..maksiat..xkire dosa pahala..yang penting berkuasa..kes anwar - azmin adalah kes 'madu' wan azizah..haha, so..bila kak zizah da ada power..dia cuba jatuhkan madu dia..si azmin...mana tahan tgk suami asyik sontot azmin je tiap2 malam..hahaha
armin shah
armin shah Year ago
It’s time to allow young leaders to become the prime minister of Malaysia ...age 30 to 50, please rise up
Shariff Muhammad
Semua x bleh pkai smua staf2 ko dsai..saiful pun hentam ko blik, yg ni plak...😂😂
Colonel Danial
ko tengok muka anwar. hehehe. ada unsur2 menggelabah tapi cuba maintain control
Bengguan Sim
Bengguan Sim Year ago
Malaysian​ gutter politics.​ To​ those​ morons​ accusing Anwar, come​ up​ with​ more​ believable​ stories.​ You​ are​ really​ stupid​ to​ try​ rehashing pure​ rubbish.​ We​ are​ not​ as​ stupid​ as​ you.​
pkasb90
pkasb90 Year ago
Seems like Anwar is now surrounded by a bunch of budak hingusan.
Yaali Amara
Yaali Amara Year ago
Ask yourself why all intellectuals and close friends have left Anwar and the party. Those still remaining are bootlickers and opportunists.
Samsiah Md Tahir
Hari in ph menang esok minyak petrol turun rm1.50 Pooraah ckp tak srupa bikin. Fikiran u sama level dgn Rafizi kaki fitnah dan penipu hebat tu.
jaya tissa
jaya tissa Year ago
Aku tak nak panjang citer, tapi nampak cam ada usaha nak mengaibkan Datuk Seri Anwar Ibrahim. Menghalang beliau jadi Perdana Menteri. Golongan ni macam bacul tak berani berdepan dengan Datuk Seri. Semoga Datuk Seri serta keluarga diberkati dan dirahmati Ilahi'.
Katuru Srinivas
Ohhh not again
Andy Kris
Andy Kris Year ago
They don’t care if Malaysia becomes shit as long they are in power.
nara guna
nara guna Year ago
move on dsai,,people already no the truth of politik dirty games by Opponent party, wat ever also dsai is malaysias pm 8,, advanced congratulations.
Imraan a rahim
Knp aku boleh teringat cite harry potter.? Adoiii...
Runaway Angels
Ni la masaalah dua alam mcm Bang Non ni..Sbb dia bole tala depan belakang tu la yg buat dia sangkak nk jadi peyem ke8
suria Ash
suria Ash Year ago
Ada juga org2 yg percaya semua fitnah yg di buat terhadap Anwar sejak dari tahun 1997 ni..bodoh betul sape yg percaya fitnah ni.
newbieshelper
newbieshelper Year ago
Allah maha mengetahui. Boleh jadi betul, boleh jadi tidak
Akulhtoocool cool
Anwar takde kes lain musuh boleh lemparkan.. Tu guna drama yg sama.. Dajjal memang berhasad dengki
Yanni Yanni
Yanni Yanni Year ago
DSAI kami percaya kamu tak buat ..semua hasutan ..halangam jadi PM buat selama lamanya ..
Ima Harun
Ima Harun Year ago
muhammad yusuf rawther..adakah dia yg suratnya diterbitkan oleh israel newspaper..kerana menyokong keganasan israel terhadap palestine..is he the same person ..and anwar appointed him in his team..politicians impress me beyond the world..berkawan dngan penjual minyak wangi..tumpang harum...this man ..i have no clue..
Sathian balaraman Sathian
Ini mahathir punya kerja
Odenan Othman
Odenan Othman Year ago
Seperti kata Anwar 'Budaya dalam negara ini'. Tapi sebenarnya 'Budaya dalam PKR'.
Matlazin Ibrahim
Haha ulangi lakonan lama jika ada orang tengok pun dia akan cakap fitnah jiga. Memang biasa dah berlakon... Sakit tengkok pergi ke turki
Yugasam Yuthaa
WE SUPPORT YOU DSAI! WE STAND BY YOU ALWAYS!
Мухаммед
pariappa paria..
Yugasam Yuthaa
Time TIMING? SELALU DSAI! TO BE OUR NEXT PM! CERITA KARUT LAGI TIMBUL! SEX CLAIM? WHY? Wooiii Anjing Anjing Bangsat! Haram jadah yg Cuba MENGGUNAKAN SEX CLAIMS UTK MENGHANCURKAN HIDUP DSAI! SORRY KAMI RAKYAT MALAYSIA! TETAP SOKONG DSAI! TO BE OUR NEXT PM!
Yaali Amara
Yaali Amara Year ago
Semua nya fitnah, tapi bila disiasat semua nya betul berlaku. Tak pernah cakap betul. Jahanam lah negara bila jadi pemimpin nombor satu nanti, kalau nasib rakyat tidak baik. Berdoalah ini tidak akan terjadi.
nizam mohd
nizam mohd Year ago
macai pkr relaxs la... takde kena apa anwar tuh.. skrg zaman ph berkuasa la.. lge kes rumah banglo bleh gugur.. kes tunnel bleh tutup.. wathya kes provoke sampai adib mati, takde tindakan... geng dap dgn kes ltte, senyap... jemin dgn kes suntot, ade video lagi, jemin tak kena panggil pun dgn polis... nie pulak anwar. pkr godfather...kecik anak.. peguam negara org ph..
anis nazirah
anis nazirah Year ago
Gelabah smcm bang non
nizam mohd
nizam mohd Year ago
indon ade lagu "pilih perawan atau janda".. masuk pkr kena tukar lagu tuh.. jadi "mau jantan atau betina".... kah.. kah... party dajal @ lambang mata satu..
Мухаммед
dajjal suka main jubo.. kehkeh
jokerrampage 1277
belakang tu jambu semacam je
Мухаммед
kehkeh
Lone Ranger..
Lone Ranger.. Year ago
Only Family members know the true.
Sam Aree
Sam Aree Year ago
Patutlah zemin suh cermin muka dia dulu..maksud zemin..nuar kau jgn ckp byk..ko pon main bontot jgk..
Mohd Shahizzan
Ksian dia, mnggelupur nk jd PM. Nmpk la desperate dia kah kah gayboy
S. F. Humanity
Kerja apa orang politik di Malaysia.. Macam mana mau maju..
Be Just
Be Just Year ago
Akhnukh, tak tahu bahasa inggeris
Capt. Ayam
Capt. Ayam Year ago
So DSAI only let Ram Karpal send Notice Of Demand.. So after 7 days if anything not settle then how?? 😂 Please Dato do individual report first, this is serious issue, its about morale
Lokmams1
Lokmams1 Year ago
May Allah protect us from the tansgressed
pahlawan naning
Who let the dogs out..wuff..wuff.wufff
Shah reeza Jabbar
Kenapa politik kotor mcm ni berluasa kan DSAI telah di bersihkan namanya dari segala fitnah jahat setelah dibebaskan. Orang yg waras saja yg akan menolak fitnah jahat ini !
Sam Aree
Sam Aree Year ago
Kena belah kau fitnah..kena org sebelah tuduh dah salah..org sebelah blom ada yg masuk jel..zemin pon suh nuar cermin muka dia dulu.. maknanya nuar kau jgn ckp byk sbb kau pon main bontot jgk..zemin dah hampir 40 tahun ikut nuar laa..kau pon blom beranak time tu..zemin tau la taste nuar..utk update otak kau..nuar dah 2x masuk jel atas kesalahan yg sama..MELIWAT..org sebelah blom ada sorang pon yg masuk jel kau dah panggil perompak..barua..sape fitnah skrg?90 juta pas amik duit umno apsal senyap?
ZM C
ZM C Year ago
Kalau fitnah sama lah kalau berani..plus masa dia masuk penjara kenapa tak berani bersumpah??..come on lah terima je pemimpin pkr kaki semburit.wkwkwkwkwkkwk
jai jai
jai jai Year ago
Pariah stupid allegations.. Hidup Anwar.. We are waiting fr u to take over the leadership and c hw u fare with all races.. God bless.. I personally believe u will be an e traordinary PM fr all races and abolished all the double standard laws and make it fr all Malaysians..
Mambo Sixty two
NAK TANYA PADA JANTAN2 GAY KNP JUBUR JANTAN JUGA YG SEDAP PANTAT PULA TAK STIM LANGSUNG...... KLU IKUT FITRAH MANUSIA JENIS JANTAN MAIN JUBUR JANTAN NI AKAL DIA LEBIH TRUK DARI BINATANG...SBB ITU JENIS MCAMNI NABI TAK NGAKU UMAT DIA WALAUPUN BERJUBUR SECARA TERTUTUP ......FIKIR2KAN
sha md
sha md Year ago
kajilah sekolah asrama lelaki dengan lelaki ..mcm mckk ke apa apa je lah? hantar detektif conan ke agen ali ke !..huhu
Capt. Ayam
Capt. Ayam Year ago
Saman laaa!
Capt. Ayam
Capt. Ayam Year ago
@Abdul Muiz okay.. Kita tgk lg 7 hari hahaha
Abdul Muiz
Abdul Muiz Year ago
Sebab tu dia ambik ram kapal untuk jadi lawyer terhadap isu tu. Kalau orang tu tak tarik balik, baru dia saman.
Capt. Ayam
Capt. Ayam Year ago
@ahmad b hahaha.. Suruh bersumpah xnak.. Suruh saman xnak.. Pastu nk sembang fitnah bagai hahahaha
ahmad b
ahmad b Year ago
seperti biasa, anwar dalam mood kona sana kona sini, orang bersalah dia sentiasa fikir nak jawapan selamat, mood penafian setiap kali dikaitkan dengan skandal sex.
sejengkal sehasta
Nuar are now above the law...biar lah Hakim yg menentukan...
Abu Hanif
Abu Hanif Year ago
Muka macam beruk makyeh ada hati nak tuduh orang meliwat dia... Ntah2 bini diapun nak muntah bila nak buat seks dengan dia dengan rambut kusut masai macam orang tak siuman tepi jalan... Ingat anwar ada selera ke... Kalau nak tuduh skandal pun carilah mangsa yang mulut pink macam najib barulah nampak logiknya...
Sam Aree
Sam Aree Year ago
@Abu Hanif pencacai tegar parti liwat..skrg bdk baju hitam syaitan yg kau ckp tu rupenye sebelah kem nuar..komen sikit wahai pentaksub peliwat
Sam Aree
Sam Aree Year ago
@Abu Hanif cube ko tengok video tu elok²..bdk baju hitam tu dulu kena tarik dan dipukul oleh pentaksub dan macai peliwat..geng baju hitam syaitan semburit yg ko ckp tu balas lah blk..tp aku tk pedulik dgn parti carca marba peliwat ni..mmg kucar lana..
Sam Aree
Sam Aree Year ago
@Abu Hanif kau bape dpt upah?soalan aku kau ni penyokong sebelah mana? peliwat ke Semburit?aku tknk tau hal parti kunyit ko Tu..
Abu Hanif
Abu Hanif Year ago
@Sam Aree pentaksub dengan macai? Apa ko cite ni... Geng baju hitam yang diupah buat kacau nak buat camne syaitan banyak sangat...
Sam Aree
Sam Aree Year ago
@Abu Hanif dah tengok blom gaduh pentaksub dgn macai dkt konvensyen PKR kat melaka?kau sebelah pentaksub peliwat ke atau macai semburit?benarlah.. LGBT ni bala Allah cepat sampai
Fauzi Ahmad
Fauzi Ahmad Year ago
Confirm neraka jahanan menanti manusia2 yang suka menfitnah kerana mahukan harta dan kuasa.besar punya haram jadah... tak habis2 hendak memfitnah DSAI.
Мухаммед
video dia main china doll terang2 dah ade.. buta lg ke? kehkeh
ZM C
ZM C Year ago
Tu dia pemimpin2 parti semburit..hahahahha
007James Bon
007James Bon Year ago
Ada yang bagi duit juta juta la tu kentoii lagi fitnah terhadap datuk Anwar Ibrahim,,, Kami rakyat Malaysia sudah tahu politik kotor pemimpin rasuah dalam Malaysia 👌
ahmad b
ahmad b Year ago
dalam kategori orang politik, kenapa hal2 nafsu kpda lelaki, Anwar paling dikaitkan, mesti ada sumting wrong that was really2 wrong, bukan fitnah dah ni
Azri Azman
Azri Azman Year ago
Anwar ni memang kaki sontot.
007James Bon
007James Bon Year ago
@Ah Kau betul tu bro 👌👍✌️✌️✌️
007James Bon
007James Bon Year ago
@jaya tissa TQ bro 👍👌✌️✌️✌️✌️
jaya tissa
jaya tissa Year ago
Bro 007 james bond..antara komen terbaik!
shankar 6934
shankar 6934 Year ago
We with you Dsai. Move ahead..👍🏻💪🏼
Мухаммед
only paria with him.. coz he defended paria
NOSTALGIC MADA
haha
Kingsss Kingsss
Shankar u bagi tonggek jubur kat anuar .... Hahaha
ZM C
ZM C Year ago
Only satan with him
shankar 6934
shankar 6934 Year ago
Fitnah...
Bitter Sweet
Bitter Sweet Year ago
This is d 3rd time Anwar is involved in d same kind of allegation n each time he denied. Very suspicious?
Capt. Ayam
Capt. Ayam Year ago
Looks obvious right? Denied and do nothing.. Statement only hahaha
A. m. u
A. m. u Year ago
Hiiiii....nanti cakap kerajaan dahulu juga punya ceta😂😂😂...1mdb najib ...juga punca ...😂😂😂😂...pkr memang dilahir dari kes liwat dan semburit...maka tak mustahil ahli ahli kebayakan kaki semburit...tu sebab ahli...semua ceta semburit...je..😂😂😂🤪🤪
Abu Hanif
Abu Hanif Year ago
@nizam mohd ko memang bodoh... lembu
nizam mohd
nizam mohd Year ago
@Abu Hanif tuh la kau... kalau bodoh.. tak reti ceta, jgn sibuk sibuk bg komen... kan dah kena "lembu"..
Abu Hanif
Abu Hanif Year ago
@nizam mohd ko la lembu yang bahalol tu...
nizam mohd
nizam mohd Year ago
@Abu Hanif nie sekor lembu bahalol... tuh bukan aku ckp.. itu mahkamah ckp.. betul ker tak.. kau tanya la tun m dgn daim... tun m pun tak mintak maaf pasal case tuh.. anwar pun tak saman dia org... kira betul ler kot... kah.. kah..
Abu Hanif
Abu Hanif Year ago
@nizam mohd wow sure ko ada sebilik masa anuar sentot orang tua tu kan... kan... kan...
Ayam jaguh
Ayam jaguh Year ago
Kalau ko tak liwat jantan dulu, agaknye dah lama ko jdi pm .
Idris123 Idris123
Bila bakal pm dari seorang yg jijik. Huru hara negara. Itu belum jadi pm lagi. Saya ulang..
Capt. Ayam
Capt. Ayam Year ago
@Abu Hanif huisshh... X semestinya jambu bro.. Dah puas dh dgn jambu.. Xkan nk Toron jibby kot hahaha
Abu Hanif
Abu Hanif Year ago
Muka macam beruk makyeh ada hati nak tuduh orang meliwat dia... Ntah2 bini diapun nak muntah bila nak buat seks dengan dia dengan rambut kusut masai macam orang tak siuman tepi jalan... Ingat anwar ada selera ke... Kalau nak tuduh skandal pun carilah mangsa yang mulut pink macam najib barulah ada logiknya...
Jason Teoh
Jason Teoh Year ago
💩🤫
Salihin Riz
Salihin Riz Year ago
Puak2 anjing binatang ni tak pandai puas2 mempitnah orang,sudah2 lah itu.bukan kau nak hidup selama lamanya d dunia ni.
Andy Kris
Andy Kris Year ago
Uncivilised politics
Andy Kris
Andy Kris Year ago
No comparison Mandela of Malaysia . Malaysia can be proud of , gone through the worst persecution
Z V
Z V Year ago
Leaders must be very careful when doing things otherwise must face the music from all corners. It could be LGBT or corruption matter be careful before committing. I think wan azizah must take pm post from mahathir when the expired time comes according to their agreement if any.
Andy Kris
Andy Kris Year ago
Yes it stinks to the heaven no iman at all
Mikk Jager
Mikk Jager Year ago
Nuar kna game lgi??or nuar suke main game kt blkng??sama2 kite tungu...game2 politician karut marut nk kn kuasa
Next videos
Giving Away Karl’s Car
0:30
When China Rules the World
1:34:09