Dark

Anwar on sexual assault claim: Politics at its worst

The Star Online
Subscribe
Views 44 122
81% 179 40

PKR president Datuk Seri Anwar Ibrahim said allegations that he attempted to sexually assault his former staff, Muhammed Yusoff Rawther, was politics at its worst.
Speaking to the press at the Parliament lobby on Thursday, Anwar said his private secretary Shukri Saad has lodged a police report while his lawyer Ramkarpal Singh would be sending a letter of demand to Yusoff.

Published on

 

Dec 5, 2019

Share:

Link:

Download:

Loading link...

Add to:

My playlist
Watch later
Comments 148
Golden Chersonese Archives
Rakyat mahu pengkhianat nifaq sepeti Yusuf Rawther ni dihukum gantung sampai mati. Cukup lah dengan permainan politik kotor seperti ni lagi... Rakyat tahu siapa di belakang politik kotor ni....
mat rock
mat rock 18 days ago
Yg ni xtahu la fitnah atau apa. Kes lama dah terbukti air mani anwar ada dalam jubor saiful. Org suruh sumpah laknat dia takut. Banduan peliwat xmgkin dipadam sejarah lama. Bekas banduan..
Black.Elephant .Movement
Adui. Sudahla bro. U ngan kes kes u ni. Sudah tak relevan la u and your family. You have more experience being a convict than being a politician in office.
Mohamad Nor Mat Ghani
X habis2 dgn fitnah... X serik2 puak pemfitnah. X ingat dosa.
JJ Sundra
JJ Sundra Month ago
For a PM that came out of retirement and back into POLITICS , in order to thwart Anwar to becoming the next PM and possibly seek revenge on him... ; Anwar is NOT so bright NOT to have known that he is under constant survellience since being released from prison.....! If indeed ANWAR did what was being alleged than I fear that unlike the other cases , there will be a plethora of evidence including "video recordings" which will surface at a latter stage......! The video recording will, I believe , be the last nail hammered to seal the coffin for good .....! IF the ANTI-ANWAR CAMP has irrefutable incriminating evidence of Anwars indiscretional sexual behaviour & orientation , then they will all be doing this Country a service to remove him from further tarnishing our already tarnished politics.....! "SINCE coming out of Prison , ANWAR was never really a" FREE MAN" as he WOULD and SHOULD know that he is under the watchful eyes of the Govt....! WHY should he not be..,!? After all he is the "PM in waiting.'...., AND the rakyat wants to know the TRUTH about the 2 earlier convictions ie whether Dr. M & Najib conspired to unjustly prosecute ANWAR.....!!? THAT HAS BEEN THE TALK ON THE STREETS & MAMAK EATERIES SINCE ANWAR's RELEASE FROM PRISON.....! LET THE POLICE GET DOWN TO THE BOTTOM OF THIS , ONCE AND FOR ALL....!
ReformMsia
ReformMsia Month ago
Very easy because journalists pun dah muak dh org2 yg nk jatuhkn dsai ni xde idea lain ka ?
Dean Pro911
Dean Pro911 Month ago
Rakyat malaysia dah tau...ini semua rancangan atuk...
Nurul Atikah Mohd Khairi
Ada ubi ada batas.. Ari tu kamu target azmin... Skrg kena batang idung..
KT Ng
KT Ng Month ago
Kenapa-lah dengan ahli2 politik negara ni? Tak hapis2 dengan taktik kotor "sex". Tak ada taktik lain atau baru untuk menjatuhkan pihak lawan ke? Saya ingat kebanyakan rakyat Malaysia sudah muak dengan cerita2 begini... Baik kita lantik wanita2 yang lebih berkaliber dan matang jadi M01. Jantan2 yang asyik gila2 kan perkara "sex" tu tinggal kat rumah buat anak dan jaga anak mereka Saja.
syko positive
syko positive Month ago
Always look down when he speaks.. only a little eye contact with press when speaking..
MdAnr MdAdn
MdAnr MdAdn Month ago
Mana jam omega
cuti santai
cuti santai Month ago
Keh3..... Ginila bg non... Kes dulu xnak buka balikke... Kata konspirasi bagai... Buka kes balik... Clear your name by court...
Meg Meg
Meg Meg Month ago
X de modal lain ke?..balik2 serangan seksual...nampak sgt menipu
Shaffudin Yazid
Shaffudin Yazid Month ago
Xde beza pkr or umno..sama2 dalam kategori politik kotor, rasuah..maksiat..xkire dosa pahala..yang penting berkuasa..kes anwar - azmin adalah kes 'madu' wan azizah..haha, so..bila kak zizah da ada power..dia cuba jatuhkan madu dia..si azmin...mana tahan tgk suami asyik sontot azmin je tiap2 malam..hahaha
azkir arwin
azkir arwin Month ago
It’s time to allow young leaders to become the prime minister of Malaysia ...age 30 to 50, please rise up
Shariff Muhammad
Semua x bleh pkai smua staf2 ko dsai..saiful pun hentam ko blik, yg ni plak...😂😂
Colonel Danial
Colonel Danial Month ago
ko tengok muka anwar. hehehe. ada unsur2 menggelabah tapi cuba maintain control
Bengguan Sim
Bengguan Sim Month ago
Malaysian​ gutter politics.​ To​ those​ morons​ accusing Anwar, come​ up​ with​ more​ believable​ stories.​ You​ are​ really​ stupid​ to​ try​ rehashing pure​ rubbish.​ We​ are​ not​ as​ stupid​ as​ you.​
pkasb90
pkasb90 Month ago
Seems like Anwar is now surrounded by a bunch of budak hingusan.
Yaali Amara
Yaali Amara Month ago
Ask yourself why all intellectuals and close friends have left Anwar and the party. Those still remaining are bootlickers and opportunists.
Samsiah Md Tahir
Hari in ph menang esok minyak petrol turun rm1.50 Pooraah ckp tak srupa bikin. Fikiran u sama level dgn Rafizi kaki fitnah dan penipu hebat tu.
jaya tissa
jaya tissa Month ago
Aku tak nak panjang citer, tapi nampak cam ada usaha nak mengaibkan Datuk Seri Anwar Ibrahim. Menghalang beliau jadi Perdana Menteri. Golongan ni macam bacul tak berani berdepan dengan Datuk Seri. Semoga Datuk Seri serta keluarga diberkati dan dirahmati Ilahi'.
Katuru Srinivas
Katuru Srinivas Month ago
Ohhh not again
Andy Kris
Andy Kris Month ago
They don’t care if Malaysia becomes shit as long they are in power.
nara guna
nara guna Month ago
move on dsai,,people already no the truth of politik dirty games by Opponent party, wat ever also dsai is malaysias pm 8,, advanced congratulations.
Imraan a rahim
Imraan a rahim Month ago
Knp aku boleh teringat cite harry potter.? Adoiii...
Runaway Angels
Runaway Angels Month ago
Ni la masaalah dua alam mcm Bang Non ni..Sbb dia bole tala depan belakang tu la yg buat dia sangkak nk jadi peyem ke8
suria Ash
suria Ash Month ago
Ada juga org2 yg percaya semua fitnah yg di buat terhadap Anwar sejak dari tahun 1997 ni..bodoh betul sape yg percaya fitnah ni.
newbieshelper
newbieshelper Month ago
Allah maha mengetahui. Boleh jadi betul, boleh jadi tidak
Aku Relaks Je cool
Anwar takde kes lain musuh boleh lemparkan.. Tu guna drama yg sama.. Dajjal memang berhasad dengki
Lady Diana
Lady Diana Month ago
DSAI kami percaya kamu tak buat ..semua hasutan ..halangam jadi PM buat selama lamanya ..
hasima harun
hasima harun Month ago
muhammad yusuf rawther..adakah dia yg suratnya diterbitkan oleh israel newspaper..kerana menyokong keganasan israel terhadap palestine..is he the same person ..and anwar appointed him in his team..politicians impress me beyond the world..berkawan dngan penjual minyak wangi..tumpang harum...this man ..i have no clue..
Sathian balaraman Sathian
Ini mahathir punya kerja
Odenan Othman
Odenan Othman Month ago
Seperti kata Anwar 'Budaya dalam negara ini'. Tapi sebenarnya 'Budaya dalam PKR'.
Matlazin Ibrahim
Haha ulangi lakonan lama jika ada orang tengok pun dia akan cakap fitnah jiga. Memang biasa dah berlakon... Sakit tengkok pergi ke turki
Yugasam Yuthaa
Yugasam Yuthaa Month ago
WE SUPPORT YOU DSAI! WE STAND BY YOU ALWAYS!
Muhammad Fairouz
pariappa paria..
Yugasam Yuthaa
Yugasam Yuthaa Month ago
Time TIMING? SELALU DSAI! TO BE OUR NEXT PM! CERITA KARUT LAGI TIMBUL! SEX CLAIM? WHY? Wooiii Anjing Anjing Bangsat! Haram jadah yg Cuba MENGGUNAKAN SEX CLAIMS UTK MENGHANCURKAN HIDUP DSAI! SORRY KAMI RAKYAT MALAYSIA! TETAP SOKONG DSAI! TO BE OUR NEXT PM!
Yaali Amara
Yaali Amara Month ago
Semua nya fitnah, tapi bila disiasat semua nya betul berlaku. Tak pernah cakap betul. Jahanam lah negara bila jadi pemimpin nombor satu nanti, kalau nasib rakyat tidak baik. Berdoalah ini tidak akan terjadi.
nizam mohd
nizam mohd Month ago
macai pkr relaxs la... takde kena apa anwar tuh.. skrg zaman ph berkuasa la.. lge kes rumah banglo bleh gugur.. kes tunnel bleh tutup.. wathya kes provoke sampai adib mati, takde tindakan... geng dap dgn kes ltte, senyap... jemin dgn kes suntot, ade video lagi, jemin tak kena panggil pun dgn polis... nie pulak anwar. pkr godfather...kecik anak.. peguam negara org ph..
anis nazirah
anis nazirah Month ago
Gelabah smcm bang non
nizam mohd
nizam mohd Month ago
indon ade lagu "pilih perawan atau janda".. masuk pkr kena tukar lagu tuh.. jadi "mau jantan atau betina".... kah.. kah... party dajal @ lambang mata satu..
Muhammad Fairouz
dajjal suka main jubo.. kehkeh
samdee pride
samdee pride Month ago
Anwar engko ashik main buntut Malaysia. Peedah
jokerrampage 1277
belakang tu jambu semacam je
Muhammad Fairouz
kehkeh
Lone Ranger..
Lone Ranger.. Month ago
Only Family members know the true.
Herman Man99
Herman Man99 Month ago
Banyak2 bersabar
Sam Aree
Sam Aree Month ago
Patutlah zemin suh cermin muka dia dulu..maksud zemin..nuar kau jgn ckp byk..ko pon main bontot jgk..
Mohd Shahizzan
Mohd Shahizzan Month ago
Ksian dia, mnggelupur nk jd PM. Nmpk la desperate dia kah kah gayboy
kris klear
kris klear Month ago
Kerja apa orang politik di Malaysia.. Macam mana mau maju..
Mohamed Musathik
Akhnukh, tak tahu bahasa inggeris
Sang Pemikir
Sang Pemikir Month ago
So DSAI only let Ram Karpal send Notice Of Demand.. So after 7 days if anything not settle then how?? 😂 Please Dato do individual report first, this is serious issue, its about morale
Lokmams1
Lokmams1 Month ago
May Allah protect us from the tansgressed
pahlawan naning
pahlawan naning Month ago
Who let the dogs out..wuff..wuff.wufff
sooria pragass
sooria pragass Month ago
Most probably this is done by the other group
Muhammad Fairouz
@sooria pragass paria jelutong
sooria pragass
sooria pragass Month ago
@king engine You don't be an asshole. Come to senses.
king engine
king engine Month ago
Dont be an idiot like Jelutong
Shah Reeza Jabbar
Kenapa politik kotor mcm ni berluasa kan DSAI telah di bersihkan namanya dari segala fitnah jahat setelah dibebaskan. Orang yg waras saja yg akan menolak fitnah jahat ini !
Sam Aree
Sam Aree Month ago
Kena belah kau fitnah..kena org sebelah tuduh dah salah..org sebelah blom ada yg masuk jel..zemin pon suh nuar cermin muka dia dulu.. maknanya nuar kau jgn ckp byk sbb kau pon main bontot jgk..zemin dah hampir 40 tahun ikut nuar laa..kau pon blom beranak time tu..zemin tau la taste nuar..utk update otak kau..nuar dah 2x masuk jel atas kesalahan yg sama..MELIWAT..org sebelah blom ada sorang pon yg masuk jel kau dah panggil perompak..barua..sape fitnah skrg?90 juta pas amik duit umno apsal senyap?
ZM C
ZM C Month ago
Kalau fitnah sama lah kalau berani..plus masa dia masuk penjara kenapa tak berani bersumpah??..come on lah terima je pemimpin pkr kaki semburit.wkwkwkwkwkkwk
jai jai
jai jai Month ago
Pariah stupid allegations.. Hidup Anwar.. We are waiting fr u to take over the leadership and c hw u fare with all races.. God bless.. I personally believe u will be an e traordinary PM fr all races and abolished all the double standard laws and make it fr all Malaysians..
Mambo Sixty two
Mambo Sixty two Month ago
NAK TANYA PADA JANTAN2 GAY KNP JUBUR JANTAN JUGA YG SEDAP PANTAT PULA TAK STIM LANGSUNG...... KLU IKUT FITRAH MANUSIA JENIS JANTAN MAIN JUBUR JANTAN NI AKAL DIA LEBIH TRUK DARI BINATANG...SBB ITU JENIS MCAMNI NABI TAK NGAKU UMAT DIA WALAUPUN BERJUBUR SECARA TERTUTUP ......FIKIR2KAN
bahri a
bahri a Month ago
kajilah sekolah asrama lelaki dengan lelaki ..mcm mckk ke apa apa je lah? hantar detektif conan ke agen ali ke !..huhu
Sang Pemikir
Sang Pemikir Month ago
Saman laaa!
Sang Pemikir
Sang Pemikir Month ago
@Abdul Muiz okay.. Kita tgk lg 7 hari hahaha
Abdul Muiz
Abdul Muiz Month ago
Sebab tu dia ambik ram kapal untuk jadi lawyer terhadap isu tu. Kalau orang tu tak tarik balik, baru dia saman.
Sang Pemikir
Sang Pemikir Month ago
@ahmad b hahaha.. Suruh bersumpah xnak.. Suruh saman xnak.. Pastu nk sembang fitnah bagai hahahaha
ahmad b
ahmad b Month ago
seperti biasa, anwar dalam mood kona sana kona sini, orang bersalah dia sentiasa fikir nak jawapan selamat, mood penafian setiap kali dikaitkan dengan skandal sex.
sejengkal sehasta
Nuar are now above the law...biar lah Hakim yg menentukan...
Abu Hanif
Abu Hanif Month ago
Muka macam beruk makyeh ada hati nak tuduh orang meliwat dia... Ntah2 bini diapun nak muntah bila nak buat seks dengan dia dengan rambut kusut masai macam orang tak siuman tepi jalan... Ingat anwar ada selera ke... Kalau nak tuduh skandal pun carilah mangsa yang mulut pink macam najib barulah nampak logiknya...
Sam Aree
Sam Aree Month ago
@Abu Hanif pencacai tegar parti liwat..skrg bdk baju hitam syaitan yg kau ckp tu rupenye sebelah kem nuar..komen sikit wahai pentaksub peliwat
aji har
aji har Month ago
Semoga golongan kuffar yg kuffur akan mendapat pembalasan yg setimpal.semurah itu mereka didunia
Sam Aree
Sam Aree Month ago
@Abu Hanif cube ko tengok video tu elok²..bdk baju hitam tu dulu kena tarik dan dipukul oleh pentaksub dan macai peliwat..geng baju hitam syaitan semburit yg ko ckp tu balas lah blk..tp aku tk pedulik dgn parti carca marba peliwat ni..mmg kucar lana..
Fauzi Ahmad
Fauzi Ahmad Month ago
Confirm neraka jahanan menanti manusia2 yang suka menfitnah kerana mahukan harta dan kuasa.besar punya haram jadah... tak habis2 hendak memfitnah DSAI.
Muhammad Fairouz
video dia main china doll terang2 dah ade.. buta lg ke? kehkeh
ZM C
ZM C Month ago
Tu dia pemimpin2 parti semburit..hahahahha
fairplayall
fairplayall Month ago
These stupid people got no brains to try this trick on Anwar. So moronic. Really no brains.
007James Bon
007James Bon Month ago
Ada yang bagi duit juta juta la tu kentoii lagi fitnah terhadap datuk Anwar Ibrahim,,, Kami rakyat Malaysia sudah tahu politik kotor pemimpin rasuah dalam Malaysia 👌
ahmad b
ahmad b Month ago
dalam kategori orang politik, kenapa hal2 nafsu kpda lelaki, Anwar paling dikaitkan, mesti ada sumting wrong that was really2 wrong, bukan fitnah dah ni
Azri Azman
Azri Azman Month ago
Anwar ni memang kaki sontot.
007James Bon
007James Bon Month ago
@Ah Kau betul tu bro 👌👍✌️✌️✌️
007James Bon
007James Bon Month ago
@jaya tissa TQ bro 👍👌✌️✌️✌️✌️
jaya tissa
jaya tissa Month ago
Bro 007 james bond..antara komen terbaik!
Next videos