Dark

Anwar on sexual assault claim: Politics at its worst

The Star
Subscribe
Views 44 375
85% 379 65

PKR president Datuk Seri Anwar Ibrahim said allegations that he attempted to sexually assault his former staff, Muhammed Yusoff Rawther, was politics at its worst.
Speaking to the press at the Parliament lobby on Thursday, Anwar said his private secretary Shukri Saad has lodged a police report while his lawyer Ramkarpal Singh would be sending a letter of demand to Yusoff.

Published on

 

Dec 4, 2019

Share:

Link:

Download:

Loading link...

Add to:

My playlist
Watch later
Comments 60
Golden Chersonese Archives
Rakyat mahu pengkhianat nifaq sepeti Yusuf Rawther ni dihukum gantung sampai mati. Cukup lah dengan permainan politik kotor seperti ni lagi... Rakyat tahu siapa di belakang politik kotor ni....
mat rock
mat rock 7 months ago
Yg ni xtahu la fitnah atau apa. Kes lama dah terbukti air mani anwar ada dalam jubor saiful. Org suruh sumpah laknat dia takut. Banduan peliwat xmgkin dipadam sejarah lama. Bekas banduan..
GaJa
GaJa 7 months ago
Adui. Sudahla bro. U ngan kes kes u ni. Sudah tak relevan la u and your family. You have more experience being a convict than being a politician in office.
Mohamad Nor Mat Ghani
X habis2 dgn fitnah... X serik2 puak pemfitnah. X ingat dosa.
JJ Sundra
JJ Sundra 7 months ago
For a PM that came out of retirement and back into POLITICS , in order to thwart Anwar to becoming the next PM and possibly seek revenge on him... ; Anwar is NOT so bright NOT to have known that he is under constant survellience since being released from prison.....! If indeed ANWAR did what was being alleged than I fear that unlike the other cases , there will be a plethora of evidence including "video recordings" which will surface at a latter stage......! The video recording will, I believe , be the last nail hammered to seal the coffin for good .....! IF the ANTI-ANWAR CAMP has irrefutable incriminating evidence of Anwars indiscretional sexual behaviour & orientation , then they will all be doing this Country a service to remove him from further tarnishing our already tarnished politics.....! "SINCE coming out of Prison , ANWAR was never really a" FREE MAN" as he WOULD and SHOULD know that he is under the watchful eyes of the Govt....! WHY should he not be..,!? After all he is the "PM in waiting.'...., AND the rakyat wants to know the TRUTH about the 2 earlier convictions ie whether Dr. M & Najib conspired to unjustly prosecute ANWAR.....!!? THAT HAS BEEN THE TALK ON THE STREETS & MAMAK EATERIES SINCE ANWAR's RELEASE FROM PRISON.....! LET THE POLICE GET DOWN TO THE BOTTOM OF THIS , ONCE AND FOR ALL....!
ReformMsia
ReformMsia 7 months ago
Very easy because journalists pun dah muak dh org2 yg nk jatuhkn dsai ni xde idea lain ka ?
Dean Pro911
Dean Pro911 7 months ago
Rakyat malaysia dah tau...ini semua rancangan atuk...
Nurul Atikah Mohd Khairi
Ada ubi ada batas.. Ari tu kamu target azmin... Skrg kena batang idung..
KT Ng
KT Ng 7 months ago
Kenapa-lah dengan ahli2 politik negara ni? Tak hapis2 dengan taktik kotor "sex". Tak ada taktik lain atau baru untuk menjatuhkan pihak lawan ke? Saya ingat kebanyakan rakyat Malaysia sudah muak dengan cerita2 begini... Baik kita lantik wanita2 yang lebih berkaliber dan matang jadi M01. Jantan2 yang asyik gila2 kan perkara "sex" tu tinggal kat rumah buat anak dan jaga anak mereka Saja.
syko positive
syko positive 7 months ago
Always look down when he speaks.. only a little eye contact with press when speaking..
MdAnr MdAdn
MdAnr MdAdn 7 months ago
Mana jam omega
cuti santai
cuti santai 7 months ago
Keh3..... Ginila bg non... Kes dulu xnak buka balikke... Kata konspirasi bagai... Buka kes balik... Clear your name by court...
Meg Meg
Meg Meg 7 months ago
X de modal lain ke?..balik2 serangan seksual...nampak sgt menipu
Shaffudin Yazid
Shaffudin Yazid 7 months ago
Xde beza pkr or umno..sama2 dalam kategori politik kotor, rasuah..maksiat..xkire dosa pahala..yang penting berkuasa..kes anwar - azmin adalah kes 'madu' wan azizah..haha, so..bila kak zizah da ada power..dia cuba jatuhkan madu dia..si azmin...mana tahan tgk suami asyik sontot azmin je tiap2 malam..hahaha
armin shah
armin shah 7 months ago
It’s time to allow young leaders to become the prime minister of Malaysia ...age 30 to 50, please rise up
Shariff Muhammad
Shariff Muhammad 7 months ago
Semua x bleh pkai smua staf2 ko dsai..saiful pun hentam ko blik, yg ni plak...😂😂
Colonel Danial
Colonel Danial 7 months ago
ko tengok muka anwar. hehehe. ada unsur2 menggelabah tapi cuba maintain control
Bengguan Sim
Bengguan Sim 7 months ago
Malaysian​ gutter politics.​ To​ those​ morons​ accusing Anwar, come​ up​ with​ more​ believable​ stories.​ You​ are​ really​ stupid​ to​ try​ rehashing pure​ rubbish.​ We​ are​ not​ as​ stupid​ as​ you.​
pkasb90
pkasb90 7 months ago
Seems like Anwar is now surrounded by a bunch of budak hingusan.
Yaali Amara
Yaali Amara 7 months ago
Ask yourself why all intellectuals and close friends have left Anwar and the party. Those still remaining are bootlickers and opportunists.
Samsiah Md Tahir
Samsiah Md Tahir 7 months ago
Hari in ph menang esok minyak petrol turun rm1.50 Pooraah ckp tak srupa bikin. Fikiran u sama level dgn Rafizi kaki fitnah dan penipu hebat tu.
jaya tissa
jaya tissa 7 months ago
Aku tak nak panjang citer, tapi nampak cam ada usaha nak mengaibkan Datuk Seri Anwar Ibrahim. Menghalang beliau jadi Perdana Menteri. Golongan ni macam bacul tak berani berdepan dengan Datuk Seri. Semoga Datuk Seri serta keluarga diberkati dan dirahmati Ilahi'.
Katuru Srinivas
Katuru Srinivas 7 months ago
Ohhh not again
Andy Kris
Andy Kris 7 months ago
They don’t care if Malaysia becomes shit as long they are in power.
nara guna
nara guna 7 months ago
move on dsai,,people already no the truth of politik dirty games by Opponent party, wat ever also dsai is malaysias pm 8,, advanced congratulations.
Imraan a rahim
Imraan a rahim 7 months ago
Knp aku boleh teringat cite harry potter.? Adoiii...
Runaway Angels
Runaway Angels 7 months ago
Ni la masaalah dua alam mcm Bang Non ni..Sbb dia bole tala depan belakang tu la yg buat dia sangkak nk jadi peyem ke8
suria Ash
suria Ash 7 months ago
Ada juga org2 yg percaya semua fitnah yg di buat terhadap Anwar sejak dari tahun 1997 ni..bodoh betul sape yg percaya fitnah ni.
newbieshelper
newbieshelper 7 months ago
Allah maha mengetahui. Boleh jadi betul, boleh jadi tidak
Akulhtoocool cool
Akulhtoocool cool 7 months ago
Anwar takde kes lain musuh boleh lemparkan.. Tu guna drama yg sama.. Dajjal memang berhasad dengki
Yanni Yanni
Yanni Yanni 7 months ago
DSAI kami percaya kamu tak buat ..semua hasutan ..halangam jadi PM buat selama lamanya ..
hasima harun
hasima harun 7 months ago
muhammad yusuf rawther..adakah dia yg suratnya diterbitkan oleh israel newspaper..kerana menyokong keganasan israel terhadap palestine..is he the same person ..and anwar appointed him in his team..politicians impress me beyond the world..berkawan dngan penjual minyak wangi..tumpang harum...this man ..i have no clue..
Sathian balaraman Sathian
Ini mahathir punya kerja
Odenan Othman
Odenan Othman 8 months ago
Seperti kata Anwar 'Budaya dalam negara ini'. Tapi sebenarnya 'Budaya dalam PKR'.
Matlazin Ibrahim
Matlazin Ibrahim 8 months ago
Haha ulangi lakonan lama jika ada orang tengok pun dia akan cakap fitnah jiga. Memang biasa dah berlakon... Sakit tengkok pergi ke turki
Yugasam Yuthaa
Yugasam Yuthaa 8 months ago
WE SUPPORT YOU DSAI! WE STAND BY YOU ALWAYS!
Мухаммед
Мухаммед 8 months ago
pariappa paria..
Yugasam Yuthaa
Yugasam Yuthaa 8 months ago
Time TIMING? SELALU DSAI! TO BE OUR NEXT PM! CERITA KARUT LAGI TIMBUL! SEX CLAIM? WHY? Wooiii Anjing Anjing Bangsat! Haram jadah yg Cuba MENGGUNAKAN SEX CLAIMS UTK MENGHANCURKAN HIDUP DSAI! SORRY KAMI RAKYAT MALAYSIA! TETAP SOKONG DSAI! TO BE OUR NEXT PM!
Yaali Amara
Yaali Amara 8 months ago
Semua nya fitnah, tapi bila disiasat semua nya betul berlaku. Tak pernah cakap betul. Jahanam lah negara bila jadi pemimpin nombor satu nanti, kalau nasib rakyat tidak baik. Berdoalah ini tidak akan terjadi.
nizam mohd
nizam mohd 8 months ago
macai pkr relaxs la... takde kena apa anwar tuh.. skrg zaman ph berkuasa la.. lge kes rumah banglo bleh gugur.. kes tunnel bleh tutup.. wathya kes provoke sampai adib mati, takde tindakan... geng dap dgn kes ltte, senyap... jemin dgn kes suntot, ade video lagi, jemin tak kena panggil pun dgn polis... nie pulak anwar. pkr godfather...kecik anak.. peguam negara org ph..
anis nazirah
anis nazirah 8 months ago
Gelabah smcm bang non
nizam mohd
nizam mohd 8 months ago
indon ade lagu "pilih perawan atau janda".. masuk pkr kena tukar lagu tuh.. jadi "mau jantan atau betina".... kah.. kah... party dajal @ lambang mata satu..
Мухаммед
Мухаммед 8 months ago
dajjal suka main jubo.. kehkeh
samdee pride
samdee pride 8 months ago
Anwar engko ashik main buntut Malaysia. Peedah
jokerrampage 1277
jokerrampage 1277 8 months ago
belakang tu jambu semacam je
Мухаммед
Мухаммед 8 months ago
kehkeh
Lone Ranger..
Lone Ranger.. 8 months ago
Only Family members know the true.
Sam Aree
Sam Aree 8 months ago
Patutlah zemin suh cermin muka dia dulu..maksud zemin..nuar kau jgn ckp byk..ko pon main bontot jgk..
Mohd Shahizzan
Mohd Shahizzan 8 months ago
Ksian dia, mnggelupur nk jd PM. Nmpk la desperate dia kah kah gayboy
kris klear
kris klear 8 months ago
Kerja apa orang politik di Malaysia.. Macam mana mau maju..
Be Just
Be Just 8 months ago
Akhnukh, tak tahu bahasa inggeris
Capt. Ayam
Capt. Ayam 8 months ago
So DSAI only let Ram Karpal send Notice Of Demand.. So after 7 days if anything not settle then how?? 😂 Please Dato do individual report first, this is serious issue, its about morale
Lokmams1
Lokmams1 8 months ago
May Allah protect us from the tansgressed
pahlawan naning
pahlawan naning 8 months ago
Who let the dogs out..wuff..wuff.wufff
sooria pragass
sooria pragass 8 months ago
Most probably this is done by the other group
Мухаммед
Мухаммед 8 months ago
@sooria pragass paria jelutong
sooria pragass
sooria pragass 8 months ago
@in abundance You don't be an asshole. Come to senses.
in abundance
in abundance 8 months ago
Dont be an idiot like Jelutong
Shah Reeza Jabbar
Shah Reeza Jabbar 8 months ago
Kenapa politik kotor mcm ni berluasa kan DSAI telah di bersihkan namanya dari segala fitnah jahat setelah dibebaskan. Orang yg waras saja yg akan menolak fitnah jahat ini !
Sam Aree
Sam Aree 8 months ago
Kena belah kau fitnah..kena org sebelah tuduh dah salah..org sebelah blom ada yg masuk jel..zemin pon suh nuar cermin muka dia dulu.. maknanya nuar kau jgn ckp byk sbb kau pon main bontot jgk..zemin dah hampir 40 tahun ikut nuar laa..kau pon blom beranak time tu..zemin tau la taste nuar..utk update otak kau..nuar dah 2x masuk jel atas kesalahan yg sama..MELIWAT..org sebelah blom ada sorang pon yg masuk jel kau dah panggil perompak..barua..sape fitnah skrg?90 juta pas amik duit umno apsal senyap?
ZM C
ZM C 8 months ago
Kalau fitnah sama lah kalau berani..plus masa dia masuk penjara kenapa tak berani bersumpah??..come on lah terima je pemimpin pkr kaki semburit.wkwkwkwkwkkwk
jai jai
jai jai 8 months ago
Pariah stupid allegations.. Hidup Anwar.. We are waiting fr u to take over the leadership and c hw u fare with all races.. God bless.. I personally believe u will be an e traordinary PM fr all races and abolished all the double standard laws and make it fr all Malaysians..
Mambo Sixty two
Mambo Sixty two 8 months ago
NAK TANYA PADA JANTAN2 GAY KNP JUBUR JANTAN JUGA YG SEDAP PANTAT PULA TAK STIM LANGSUNG...... KLU IKUT FITRAH MANUSIA JENIS JANTAN MAIN JUBUR JANTAN NI AKAL DIA LEBIH TRUK DARI BINATANG...SBB ITU JENIS MCAMNI NABI TAK NGAKU UMAT DIA WALAUPUN BERJUBUR SECARA TERTUTUP ......FIKIR2KAN
sha md
sha md 8 months ago
kajilah sekolah asrama lelaki dengan lelaki ..mcm mckk ke apa apa je lah? hantar detektif conan ke agen ali ke !..huhu
Capt. Ayam
Capt. Ayam 8 months ago
Saman laaa!
Capt. Ayam
Capt. Ayam 8 months ago
@Abdul Muiz okay.. Kita tgk lg 7 hari hahaha
Abdul Muiz
Abdul Muiz 8 months ago
Sebab tu dia ambik ram kapal untuk jadi lawyer terhadap isu tu. Kalau orang tu tak tarik balik, baru dia saman.
Capt. Ayam
Capt. Ayam 8 months ago
@ahmad b hahaha.. Suruh bersumpah xnak.. Suruh saman xnak.. Pastu nk sembang fitnah bagai hahahaha
ahmad b
ahmad b 8 months ago
seperti biasa, anwar dalam mood kona sana kona sini, orang bersalah dia sentiasa fikir nak jawapan selamat, mood penafian setiap kali dikaitkan dengan skandal sex.
sejengkal sehasta
sejengkal sehasta 8 months ago
Nuar are now above the law...biar lah Hakim yg menentukan...
Abu Hanif
Abu Hanif 8 months ago
Muka macam beruk makyeh ada hati nak tuduh orang meliwat dia... Ntah2 bini diapun nak muntah bila nak buat seks dengan dia dengan rambut kusut masai macam orang tak siuman tepi jalan... Ingat anwar ada selera ke... Kalau nak tuduh skandal pun carilah mangsa yang mulut pink macam najib barulah nampak logiknya...
Sam Aree
Sam Aree 8 months ago
@Abu Hanif pencacai tegar parti liwat..skrg bdk baju hitam syaitan yg kau ckp tu rupenye sebelah kem nuar..komen sikit wahai pentaksub peliwat
aji har
aji har 8 months ago
Semoga golongan kuffar yg kuffur akan mendapat pembalasan yg setimpal.semurah itu mereka didunia
Sam Aree
Sam Aree 8 months ago
@Abu Hanif cube ko tengok video tu elok²..bdk baju hitam tu dulu kena tarik dan dipukul oleh pentaksub dan macai peliwat..geng baju hitam syaitan semburit yg ko ckp tu balas lah blk..tp aku tk pedulik dgn parti carca marba peliwat ni..mmg kucar lana..
Sam Aree
Sam Aree 8 months ago
@Abu Hanif kau bape dpt upah?soalan aku kau ni penyokong sebelah mana? peliwat ke Semburit?aku tknk tau hal parti kunyit ko Tu..
Abu Hanif
Abu Hanif 8 months ago
@Sam Aree pentaksub dengan macai? Apa ko cite ni... Geng baju hitam yang diupah buat kacau nak buat camne syaitan banyak sangat...
Fauzi Ahmad
Fauzi Ahmad 8 months ago
Confirm neraka jahanan menanti manusia2 yang suka menfitnah kerana mahukan harta dan kuasa.besar punya haram jadah... tak habis2 hendak memfitnah DSAI.
Мухаммед
Мухаммед 8 months ago
video dia main china doll terang2 dah ade.. buta lg ke? kehkeh
ZM C
ZM C 8 months ago
Tu dia pemimpin2 parti semburit..hahahahha
fairplayall
fairplayall 8 months ago
These stupid people got no brains to try this trick on Anwar. So moronic. Really no brains.
007James Bon
007James Bon 8 months ago
Ada yang bagi duit juta juta la tu kentoii lagi fitnah terhadap datuk Anwar Ibrahim,,, Kami rakyat Malaysia sudah tahu politik kotor pemimpin rasuah dalam Malaysia 👌
ahmad b
ahmad b 7 months ago
dalam kategori orang politik, kenapa hal2 nafsu kpda lelaki, Anwar paling dikaitkan, mesti ada sumting wrong that was really2 wrong, bukan fitnah dah ni
Azri Azman
Azri Azman 7 months ago
Anwar ni memang kaki sontot.
007James Bon
007James Bon 7 months ago
@Ah Kau betul tu bro 👌👍✌️✌️✌️
007James Bon
007James Bon 7 months ago
@jaya tissa TQ bro 👍👌✌️✌️✌️✌️
jaya tissa
jaya tissa 7 months ago
Bro 007 james bond..antara komen terbaik!
shankar 6934
shankar 6934 8 months ago
We with you Dsai. Move ahead..👍🏻💪🏼
Мухаммед
Мухаммед 8 months ago
only paria with him.. coz he defended paria
NOSTALGIC MADA
NOSTALGIC MADA 8 months ago
haha
Kingsss Kingsss
Kingsss Kingsss 8 months ago
Shankar u bagi tonggek jubur kat anuar .... Hahaha
ZM C
ZM C 8 months ago
Only satan with him
Next videos
How To Speak by Patrick Winston
1:03:43